close
تبلیغات در اینترنت
تغییرات آب و هوایی و تاثیر مستقیم آن بر سلامت عمومی جهانی
آخرین مطالب

آخرین ارسال های انجمن

تغییرات آب و هوایی و تاثیر مستقیم آن بر سلامت عمومی جهانی

Sir_Andrew_Haines__Dr._Alan_Dangour


در سال ۲۰۰۹، یک سری از مقالات که در مجلۀ تخصصی پزشکی انگلستان"لنست"، منتشر شد که در آنها بررسی شده بود؛ چطور کاهش  آلاینده های گازهای گلخانه ای در چهار بخش، می تواند سلامت عمومی را بهبود بخشد.

این نتیجۀ یک دوره از فعالیتهای مشارکتی بسیار است؛ در این فعالیت ۵۵ دانشمند از ۹ کشور مختلف دنیا برای همکاری گرد هم آورده شدند

تا فواید بالقوۀ سلامت عمومی جهت کاهش آلاینده های گازهای گلخانه ای در چهار بخش عمده را مورد بررسی قرار دهند.

و تا به حال اکثر فعالیت ها در زمینۀ  تغییرات اقلیمی و سلامتی، بطور طبیعی بر اثرات تغییرات اقلیمی روی سلامت بشر، تمرکز داشته است.

و این برنامۀ کاری از دیدگاهی متفاوت، آن را مورد بررسی قرار می دهد. این برنامه، اثرات بالقوه روی سلامت عمومی و راهبردهای کاهش انتشارات گازهای گلخانه ای در چهار بخش مهم را بررسی می کند: انرژی خانگی، حمل و نقل زمینی شهری، غذا و کشاورزی و تولید برق.

و ما آن بخش ها را برگزیدیم زیرا آنها همه سهم عمده ای در انتشار گازهای گلخانه ای دارند و البته همۀ آنها اثرات مهمی بر سلامت عمومی می گذارند. علاوه بر آن، ما اثرات انتشار آلاینده های  گلخانه ای کم دوام  بر سلامت بشر را نیز بررسی نمودیم. تا بحال، تمرکز بسیار بر دی اکسید کربن بوده است که یک گاز گلخانه ای دیرپا است.

در این مقاله بینش دو متخصص که در این تحقیق برای بررسی اثرات تغییرات اقلیمی بر سلامتی مشارکت داشتند را توصیف می کنیم.

اولین آنها،  دکتر "آلن دانگور"، مدرس ارشد در دانشکدۀ طب مناطق گرمسیری و بهداشت لندن است و همچنین یک متخصص تأیید شدۀ تغذیه برای سلامت عموم با سابقه ای در زیست شیمی و انسان شناسی زیست شناختی است.

دومین آنها،"سر اندرو هینز" از همان موسسه است، ایشان یک پروفسور سلامت عمومی و مراقبت های اولیه، با منصب مشترک در دانشکدۀ تحقیقات بهداشت اجتماعی و زیست محیطی و دانشکدۀ تحقیق با احتساب تغذیه و سلامت عمومی هستند.

انرژی خانگی
energy_000

 در اولین مقاله،"فواید راهبردهای سلامت عمومی برای کاهش آلاینده های گاز گلخانه ای: انرژی خانگی"، محققین، اثرات بهبود بازدهی انرژی برای خانه های انگلستان را از طریق عایق بندی، تهویه، تغییر سوخت و تغییرات رفتاری و اثرات جایگزینی اجاق های ناکارآمد در هند با ۱۵۰ میلیون انواع بهینه سوزتر را مدلسازی کردند.

در محیط زیست خانگی، ما اثر جایگزینی اجاق های بسیار آلوده کننده، با اجاق های کم آلودگی در کشوری مانند هند را مورد بررسی قرار داده ایم و نشان داده ایم که می توانید کمتر در معرض آلودگی هوای داخل خانه، قرار گیرید که دلیل اصلی مرگ است و با یک برنامۀ مرسوم سازی ۱۵۰ میلیون از این اجاق های اصلاح شده در کشوری مانند هند، در یک دورۀ ۱۰ ساله شاید جان ۲ میلیون نفر، نجات یابد.

اما در انگلستان، مسألۀ کاملاً متفاوتی وجود دارد. ما در انگلستان اثر بهبود عایق بندی و تهویۀ خانه در کاهش مصرف انرژی را بررسی نموده ایم و آثار سلامتی آن راهبردها را بررسی کرده ایم و نشان داده ایم که شما درمورد سلامتی، بوضوح تأثیر خیلی کمتری می گیرید، چون مشکلات سلامتی در انگلستان و هند، یکی نیستند، اما هنوز با پیاده سازی این تغییرات، فواید ارزشمندی دریافت می کنید.

پس واضح است که برای این دو کشور، روش متفاوتی لازم است. در مورد هند، یک اجاق اصلاح شده با کارایی بالا شاید فقط ۵۰ دلار هزینه بردارد.پس شاید نیاز باشد که به فقیرترین قشر، سوبسید داده شود، اما آن اجاق ها، ممکن است چندین سال، دوام بیاورند. در مورد انگلستان، صرف هزینه بالاتر است، قطعاً هزاران پوند بالاتر است، شاید ده هزار پوند یا بیشتر نیاز باشد تا خانه های قدیمی با این نوع رویکردها، تجهیز گردند.

با فرض انجام تجهیز خانگی، دانشمندان دریافته اند که در انگلستان علاوه بر ارتقای سلامت عمومی، در عرض یک سال به ازای هر یک میلیون نفر،۰٫۶ مگاتن دی اکسید کربن صرفه جویی خواهد شد.

با مرسوم سازی اجاق های کارآمد در هند، آنها نتیجه گرفتند که اساساً عفونت مجاری تنفسی تحتانی از نوع حاد کمتر در کودکان رخ داد، همچنین بیماری های انسداد حاد ریه و کم خونی قلبی، کمتر مشاهده شد.

حمل و نقل زمین شهری

 green-car-insurance

 
مقالۀ دوم، اثر پیاده سازی برنامه هایی برای ساخت خودروهای زیست سازگارتر و ارتقای طرق زیست سازگار حمل و نقل بر سطوح آلایندگی کربن و سلامت عمومی در لندن، انگلستان و دهلی، هند، مورد بررسی قرار گرفت.

برای حمل و نقل زمین شهری ما واقعاً در مورد بهبود فعالیت هایی صحبت می کنیم که مردم می توانند متقبل شوند تا در شهر جابجا گردند، پس برای مسافت های کوتاه، بجای سفر با خودروی شخصی بیشتر پیاده روی و دوچرخه سواری کنیم و همچنین در مورد خودروهایی که داریم، هم آلاینده های گازهای گلخانه ای و هم آلودگی هوا را کاهش دهیم.

دانشمندان تعیین کردند که اگر ساکنین این دو شهر، از روش های زیست سازگارتر برای حمل و نقل استفاده کنند، آلاینده های گازهای گلخانه ای و بیماری قلبی در میان مردم هر دو شهر کاهش می یابد.

تولید برق

در مقالۀ سوم، محققین اثرات روش های کم آلودگی تولید برق در اتحادیۀ اروپا، هند و چین را بر سلامت عمومی، بررسی نمودند. دریافته شد که بهترین فواید سلامت عمومی، در هند مشاهده خواهد شد که امروزه مقادیر آلودگی هوا در آن، بسیار بالاست.


غذا و کشاورزی

wastewater-agriculture-1
در مقالۀ چهارم با عنوان"فواید راهبردهای سلامت عمومی برای کاهش آلاینده های گازهای گلخانه ای:  غذا و کشاورزی"، محققین بررسی کردند که چطور انگلستان می تواند اهداف کاهش انتشار کربن که توسط کمیتۀ تغییرات اقلیمی انگلستان وضع شده را برآورده کند که برای اجرای این طرح نیاز به یک کاهش ۸۰ درصدی در تمرکز دی اکسید کربن سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۵۰ است که تا سال ۲۰۳۰ حداقل ۵۰ درصد از این کاهش صورت گرفته باشد.

متخصصین نتیجه گرفتند که تنها راهی که می توان به این هدف دست یافت از طریق کاهش ۳۰ درصدی در دامپروری انگلستان است که مطابق آن، مردم انگلستان، مصرف محصولات حیوانی را۳۰ درصد کاهش می دهند.

همچنین تعیین گردید که این کاهش در مصرف، باعث ارتقای سلامت عمومی می شود، ز یرا کاهش در مصرف چربی های اشباع که در محصولات حیوانی یافت می شود منجر به مقادیر کمتر بیماری های قلبی می شود.

ما شواهد موجود را مدلسازی کردیم و دریافتیم که علاوه بر راهبردهای کاهنده که در حال حاضر در دسترس هستند، مانند فن آوری های پیشرفته در بخش کشاورزی، ما نیاز داریم که تولید دام را تا حدود ۳۰ درصد کاهش دهیم و بر دامپروری تمرکز کردیم زیرا دامپروری، تولید کنندۀ  اصلی گازهای گلخانه ای در این بخش است. سپس ما فرض نمودیم که یک کاهش مشابه در مقدار محصولات مصرفی دامی و بویژه در مصرف چربی های اشباع، رخ دهد و میدانیم که چربی اشباع، یک عامل شناخته شدۀ خطرناک برای بیماری کم خونی قلبی است که عامل اصلی مرگ و میر در کشورهای پر درآمد است.

veganدریافتیم که با استفاده از روشی که سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده، یک کاهش ۳۰ درصدی در مصرف چربی اشباع باعث می شود که در عرض یکسال در انگلستان، از ۱۸ هزار مرگ زودرس جلوگیری شود.

پس سیاستی که ظاهراً هدفش کاهش آلاینده ها
 باشد، منفعت عمده ای برای سلامتی دارد.

اول از همه، چرا ما بر محصولات حیوانی تمر کز می کنیم؟ دلیلی که چنین می کنیم این است که دامپروری در بخش غذا و کشاورزی، نسبت قابل توجهی از آلاینده های گازهای گلخانه ای را تولید می کند.


شما اگر جداً می خواهید که آلاینده های گازهای گلخانه ای را بطور چشمگیری کاهش دهید که ما می دانیم باید انجام گیرد، نمی توانید از بخش غذا و کشاورزی، صرفنظر کنید.
 

پس اول از همه ما به توان بالقوه برای تغییر فن آوری نظر می کنیم. آیا آن همه می تواند صرفاً با پیشرفت فن آوری در بهبود مدیریت مدفوع و استفادۀ کاراتر از مواد خام و غیره، انجام پذیرد؟ و از شواهدی که به ما ارائه شد، نتیجه گرفتیم که ضروری است که اینکار را بکنیم ولی کافی نیست.

از دید ما بین آن مقدار کاهش گازهای گلخانه ای که از طریق تغییرات فن آوری می توانست کسب گردد و آن مقدار کاهشی که مورد نیاز بود، فاصله ای وجود داشت، بدین معنی که یک کاهش ۳۰ درصدی در مصرف محصولات حیوانی مورد نیاز است.

سپس ما اثر یک کاهش ۳۰ درصدی در کشوری مانند انگلستان را مدلسازی نمودیم که کشوری با مقدار مصرف زیاد است و آنچه کردیم این بود که تأثیرش را بررسی نمودیم همینطور تأثیر مصرف چربی اشباع را که همانطور که می دانیم یک عامل مهم بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامتی است.

پس ما تأثیر کاهش در مصرف چربی اشباع محصولات حیوانی تا ۳۰ درصد را مدلسازی کردیم و آن نشان داد که این امر باعث یک کاهش ۱۵ یا ۱۶ درصدی در بیماری کم خونی قلبی می شود.

آلاینده های گلخانه ای کم عمرتر


درمقالۀ پنجم، محققین تحلیل کردند که چطور کربن سیاه، ازن و سولفات ها، بر سلامت عمومی تأثیر می گذارند. اینها، آلاینده های "کم عمرتر" خوانده می شوند، زیرا در مقایسه با دی اکسید کربن که هزار سال طول می کشد تا از جو پاک شود، نسبتاً زمان کمی برای ناپدید شدن آنها، نیاز است.

عمر کربن سیاه در جو، بین یک تا چهار هفته است و توان بالقوۀ آنها در گرمایش جهانی (جی دبلیو پی)، در طول یک دورۀ ۲۰ ساله مورد محاسبه قرار گرفته که بین ۱۶۰۰ تا ۴۷۰۰ برابر که بین ۱۶۰۰ تا ۴۷۰۰ برابر قدرت گرمایش دی اکسید کربن است. کربن سیاه برای سلامتی مضر است؛ این یکی از نتایج بود. قطعاً بنظر صحیح می آید. این مشخص نیست که آیا آن بیش از نوع ذرات نامتمایز که بطور معمول در تحقیقات آلودگی هوا، استفاده می شوند مضر است یا نه، اما قطعاً آنها به سلامتی صدمه می زنند. این تحقیق به شواهد این امر را می افزاید که ازن بیش از سایر آلاینده ها بطور مستقل باعث مرگ و میر بسیار می شود.

کنترل کربن سیاه تا حدی از انرژی خانگی و همچنین بخش های دیگر، ناشی می شود و کنترل ازن، هر دو تغییرات اقلیمی را کاهش داده و سلامت جمعی را بهبود می بخشد و چون آنها کم عمر هستند، برخی از آنها فقط چند روز دوام دارند، کاهش این آلاینده ها می تواند فوراً بر آب و هوا تأثیر مثبت بگذارد.

از  دیدگاه سلامت عمومی دیدیم که چرا بشریت نیاز دارد که فوراً مقادیر عظیمی از گازهای گلخانه ای ایجاد شده بدست خودش، که در جو آزاد شده و باعث تغییرات اقلیمی است را کاهش دهد.

 چرخۀ تولید و مصرف محصولات حیوانی، منبع اکثر این گازهاست، مهمترین و ساده ترین قدمی که هر کدام از ما می توانیم برای نجات سیاره مان برداریم پرهیز از محصولات حیوانی و اتخاذ یک رژیم گیاهی است.

vegan-planet-good0

نه تنها اتخاذ شیوۀ زندگی وگان، گرمایش جهانی را متوقف می کند، بلکه بسیاری از بیماری های حاد که اصولاً بخاطر مصرف غذاهای حیوانی ایجاد می شوند، مانند دیابت، چاقی و بیماری قلبی، واقعاً ناپدید می شوند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورددکتر "آلن دانگور" و "سر اندرو هینز"  می توانید از تارنمای دانشکده طب مناطق گرمسیری و بهداشت لندن در این آدرس دیدن کنید:

www.LSHTM.ac.uk



www.TheLancet.com/series/health-and-climate-change


ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی